vrijdag 23 februari 2024

Belgisch Kampioenschap jeugd Herstal

Recap Belgisch Kampioenschap Herstal

Twee dappere en sterke Ingelmunsterse judoka's wisten zich vorige week te kwalificeren voor het BK in het relatief verre Herstal.

Eerst was het te beurt aan Remy. Hij startte sterk met een vlotte ippon. Ook in de halve finale was zijn tegenstander niet opgewassen tegen zijn gecontroleerde judo: op naar de finale. Dit werd een heruitgave van de finale van het PK en VK. Na verlies op het provinciaal en winst op het Vlaams werd dit opnieuw een spannende kamp. Remy kon zijn sterke judo verderzetten en werd BELGISCH KAMPIOEN U15 -50kg. Proficiat met dit prachtige parcours!

In de namiddag kwam nog een andere kanjer in actie. Na een moeizaam VK, besloot Thomas dit weekend beter te doen op het BK. Zijn eerste kamp begint alvast goed met ippon! In de halve finale komt Thomas uit tegen Noah Christiaens. Spijtig genoeg moet hij hier zijn meerdere erkennen. Er rest nog de spannende kamp om het brons en dus Belgisch podium. Na een ongelukkige beweging van zijn tegenstander, mocht ook Thomas plaatsnemen op het podium met een bronzen plak U21 -81kg.

PROFICIAT JONGENS MET JULLIE BEHAALDE PRESTATIE!